Hanna Sidorowicz

Vis værkerCV ⋅ Udstillinger

Kunstneren er født i Polen, bosat i Paris, Frankrig.

Hanna Sidorowicz er uddannet fra Det Polske Kunstakademi i Gdansk. Hun studerede videre i 1985 på l`Ecole des Arts Décoratifs de Paris, Frankrig.

Efter endt uddannelse blev hun hurtigt hjulpet ind i kunstverdenen af kendte og betydelige kulturpersonligheder i landet,  blandt andet af Pierre Cabanne og Cecile Debray.

Hanna Sidorowicz´s kunst indtager en speciel plads i kunstverdenen i dag.
Med stor inspiration fra de gamle mestre, så som Leonardo da Vinci og Rembrandt samt mange af de store billedkunstnere fra Amerika, skaber hun sine værker, gennemsyret af blandede og suggestive referencer med arkitektoniske elementer med kalligrafi eller sitrende og glitrende overflader af tempera.
Hendes arbejde med idéen om palimpsest og  fragmenter, symptomer med billedlig hukommelse, indskriver sig i dagens spørgsmål om kunst og humanisme og fremtiden for maleriet.

I dette ‘sidorowiczianske’ univers, befolket med engle, ansigter af gamle mænd og farvede skitser inspireret af lærreder af de store mestre i det 20. århundrede, skabes et kultiveret og raffineret arbejde, en slags visuel tænkning inkarneret i farvet stof og tråd.

Mange udstillinger på kunstmesser  – blandt andet FIAC 1990 i Paris –  samt kunstgallerier i Frankrig, Belgien, England, USA, Polen og Danmark, fulgte i de næste 20 år.

Solo- og gruppeudstillinger – udvalgte :

Musée National de Gdansk, Pologne
Salon des Beaux Art de Garches  – (prix de la presse)
Salon de Shangai, Chine
MAC 2000 – (prix du public)
Musée Zacheta, Varsovie, Pologne
Rétrospective Musée de Chateauroux
Dialoque Grand Palais, Paris
FIAC, Grand Palais, Paris
Centre d´Art Contemporain, Feurs
Montgomery Gallery, San Francisco, USA
Académie des Beaux Arts de Paris
Biennale des jeunes créateurs, Athens
Lineart Grand, Belgique
The Road to Contemporary Art, Rome
ST´ART, Strasbourg