GALLERI RØDHUSGAARDEN
PRÆSENTERER

ROUND LIFE

SEPARATUDSTILLING

Det er Galleri Rødhusgaarden en fornøjelse, at invitere Dem med ledsager til stor separatudstilling med den internationalt anerkendte billedkunstner, Anne Vilsbøll, der anvender håndlavet papir som sit kunstneriske udtryk.

UDSTILLINGEN ÅBNER LØRDAG DEN 11. JULI 2020.

ANNE VILSBØLL VIL VÆRE TIL STEDE I TIDSRUMMET 12.00 – 15.00

Ordet rund er et roligt ord, som Gaston Bachelard kalder det i sin bog Poetics of Space. Væren er rund. Verden er rund omkring den runde væren. Bachelard refererer til Rilke’s Poemes Francais, hvor et ensomt træ i centrum af verden indtager et festmåltid på himlens store kuppel:Tree always in the center/Of all that surrounds it/Tree feasting upon /Heaven’s great dome.
At opbygge en udstilling under de omstændigheder, vi alle har gennemlevet i foråret 2020, har været en meget speciel oplevelse. Reflektioner over situationen har ført mig ind i følgende tankerække:

Forudbestemte positioner, koreograferede mønstre, vandløb, søer, hav, afspejler og opsluger, uro og ro, metafysik, åbne sanser, indre verdener, åndelige niveauer, livet er rundt, der er håb, udstrakte, fugtige landskaber går i et med havet, opløsning, sanselighed, modtagelighed, forsvinden i ingenting, søgen efter det runde liv, sejr over fortvivlelsen, flyve – og flugtscener, mysteriet, livsrummet, det uudsigelige er kunstens egentlige domæne, gennem kunsten kan jeg generobre min frihed,som fugle på flugt, billeder af længsel, at være, skabende, delagtig i livet, livsægthed, afklaring, tanken og følelsens kraft kan sprænge vores fysiske rammer – kunst er som en menneskekrop, der kastes i vandet uden at kunne svømme – kroppen vil automatisk udføre redningsbevægelser – kunsten eksisterer som et instinkt, der i åndelig forstand ikke vil lade mennesket drukne. Menneskets åndelige instinkt manifesterer sig i kunsten.

Den aktuelle udstilling på Galleri Rødhusgaarden er fremstillet parallelt med ovenstående tankerække. Alle værker er udført med håndlavet papir, pigment og binder, vacuumpresset på lærrede.

Anne Vilsbøll, 2020

UDSTILLINGSPERIODE: 11. JULI – 16. AUGUST 2020

ÅBENT HVER LØRDAG/SØNDAG, KL. 11.00 – 15.00

Vi ser frem til, at møde Dem i galleriet.